TurnColours Quickscan

TurnColours Quickscan

 

Verandering?

Brexit, de nieuwe Amerikaanse President, Volvo die helemaal elektrisch gaat, startups die nieuwe businessmodellen in de markt zetten (Ueber, AirBNB, Netflix, …), de overheid die aan het experimenteren is met haar rol, de burn-out epidemie, … overladen ons en onze organisaties met een stortvloed aan veranderingen. En dit aan een snelheid en hoeveelheid die onze organisatievormen, samenwerkingsmodellen en management-aanpakken danig op de proef stellen.
 

Hefbomen?

Op basis van onze ervaring en zoekwerk, hebben we 4 hefbomen uitgewerkt die écht essentieel zijn voor iedere organisatie om 'responsief' om te gaan met al die veranderingen:
  • Purpose als verbindende factor,
  • de creatieve snelheid van Experiment,
  • de wakkere energie van Alertness
  • en de ontladende kracht van Autonomy.
Vier hefbomen die het verschil maken tussen de veranderingen ondergaan of actief zelf aan het stuur zitten van de verandering.

Quickscan?

De turn.colours-quickscan is een assessment-instrument dat zicht geeft op de mate waarin jullie als organisatie inzetten op de 4 hefbomen: zowel de huidige situatie als de gewenste situatie. Je krijgt een zeer gedifferentieerd beeld op de sterktes en uitdagingen van jouw organisatie en hoe de verschillende key-players in de organisatie hierover denken.
Op basis van je resultaten, maken wij een rapport op dat je in staat stelt om een veranderproject op te starten: platform creëren, keuzes maken en vooral nieuwe, concrete stappen nemen om de verandering waar te maken.
 
 

Wat kunnen we bieden?

We hebben een roadmap ontwikkeld om, ahv de resultaten van de turn.colours-quickscan, gericht aan de verschillende hefbomen te werken.
Samen met het management-team of directiecomité vertalen we de resultaten van de quickscan door naar een concreet veranderingsproject. We hebben een arsenaal aan begeleidingsaanpakken en tools die ook jouw organisatie op weg kunnen helpen om doorheen een proces van verkennen, brainstormen, lastige discussies, terugkoppel en -validatiesessies, nieuwe praktijken uit te werken, de organisatie waar nodig te hertekenen, het leiderschap te versterken, ... We werken vaak met veranderteams gerecruteerd uit alle lagen van de organisatie. Zij krijgen het mandaat om actiegericht de verandering vorm te geven, experimenten uit te werken en zo stap voor stap de verandering te implementeren.
 
 
 
True Colours is op 16 november present op de VOV-beurs. Dé vakbeurs voor professionals bezig met (organisatie-)ontwikkeling en leren. Meer info hier.
 
We versterken ons team: ben je een ervaren trainer, heb je je sporen verdiend in het begeleiden van workshops, ben je gewoon om op verschillende niveaus in een organisatie te werken, niet bang van een beetje springen in het onbekende en inleven in de specifieke problematiek en context van de klant, laat het ons weten... 
1-3BLOSSOM